Ringsted Dun hovedpuder

Puder fra Ringsted Dun

Hovedpude Guide

En af de vigtigste årsager til ondt i nakken, er hvordan du ligger med hovedet når du sover. En hovedpude skal give støtte, uanset om du sover på siden, ryggen eller maven. For at sikre den gode nattesøvn har de fleste brug for en pude med fleksibelt fyld som dun.

Vågner du med ondt i hovedet eller nakken, kan det være at du skal skifte hovedpude. En hovedpude skal give ideel støtte til hoved og nakke, så hvis hovedpuden er for høj, lav, blød eller hård, så kan den forhindrer rygsøjlen i at følge den såkaldte neutral stilling.

 


 

Fleksibel hovedpude

Det er vigtigt at din hovedpude understøtter hovedet i din favorit liggeposition, så ligger du mest på siden, skal du typisk have en højere pude end hvis du sover på ryggen. Dun hovedpude skal ikke være fast, men den skal være fleksibel, så man let kan flytte rundt på fyldet. Dun/fjer er et godt materiale til puder da det er fleksibelt, åndbart og blødt. Dun har også den egenskab at de let kan bringes tilbage til deres oprindelige facon, med lette slag på siden af puden.

 

Ikke på maven

Har man en sårbar nakke, bør man ikke lægge sig til at sove på maven. Og det er en udpræget dårlig ide at ligge og se fjernsyn i sengen, fordi det typisk kræver ekstra pudehøjde, som belaster nakken. Det er o.k. at læse, hvis man ligger på ryg eller side, men ikke på mave og albuer. Det sidste er godt for lænden, men ikke for nakken, fordi den bøjes fremover.

 

Gode råd til valg af hovedpude

Sover du godt og vågner veltilpas, skal du ikke bekymre dig. Hvis ikke, er der god grund til at tjekke, om din hovedpude er den rigtige. Men markedet bugner ? også af hovedpude tilbud, der måske fremstår mere videnskabelige, end de kan holde til ? så vær kritisk, og brug din sunde fornuft. Idealet er det samme, når du ligger, som når du sidder eller står: nakke og ryg skal holdes i den såkaldte neutralstilling, hvor belastning undgås, fordi trykket på bruskskiverne mellem hvirvlerne er ligeligt fordelt. Jo længere væk fra den neutrale position du kommer, jo mere belastes nakken af et skævt tryk. Bliv bevidst om, hvordan du ligger, når du falder i søvn/vågner, og få eventuelt andre til at fortælle, hvordan du agerer i løbet af natten, for din foretrukne sovestilling har betydning for valg af hovedpude tilbud. Sover du fortrinsvis på ryggen, skal den være flad. Sover du mest på siden, skal puden have mere fylde. Hyppige stillingsskift øger kravet til pudens fleksibilitet.

 

Hovedpude tilbud

Det bedste tilbud på en ny hovedpude findes ikke ved at se på prisen, men ved at finde den pude som passer bedst til dit behov. Så find den rigtige type pude først og køb den så gerne til en god pris.

 


4 thoughts on “Ringsted Dun hovedpuder”

 • Hej
  Jeg er ude efter en pude til min kæreste.
  Han sveder meget og jeg er nød til at vaske hans pude næsten lige så ofte, som dynebetræket, da puden kommer til at lugte.
  Vi har prøvet med forskellige typer puder, men uden held.

  Håber at I måske kan anbefale noget..?

  Med venlig hilsen

  Rikke

 • Hej Rikke

  Jeg vil meget gerne anbefale en ny god hovedpude til din kæreste. Jeg vil dog også gerne lige give et par gode råd omkring vedligeholdelse med på vejen, da det er meget vigtigt, at man vedligeholder puden rigtigt for at bevare puden frisk og luftig, især hvis man sveder meget om natten. Først og fremmest er det vigtigt at man hver morgen ryster puden og “puffer” den op, så den kan komme af med den fugt, den har optaget i løbet af natten. Det er derfor også vigtigt, at man ikke kommer sengetæppe hen over puden umiddelbart efter man er stået op og som du beskriver det, har puden nok bedst af slet ikke at få noget henover sig. Herved er dunene i puden tørre igen om aftenen og klar til en ny nat. Herudover er det vigtigt, at man bruger det rigtige vaskemiddel ved vask af dunprodukter, da almindeligt vaskemiddel kan ødelægge det naturlige lanolin lag, der er på dunene. Til sidst er det også meget vigtigt, at man sørger for at puden er helt tør inden man igen tager den i brug. Den skal tørres i tørretumbler – gerne sammen med tennisbolde – i op til 3 timer, før end den er helt tør.

  Hvis jeg skal anbefale en ny hovedpude til din kæreste vil jeg anbefale en Klodshans 1-kammer pude i høj model. Denne pude har samme type dun/fjer i hele puden og vil nemt kunne rystes/puffes hver morgen. Derudover vil den også nemt kunne afgive nattens fugt.

  Puden kan købes her til en god pris http://www.soveland.dk/klodshans

  Her kan du også købe vaskemiddel til hovedpuden http://www.soveland.dk/vaskemiddel

  God fornøjelse med købet.

  Mvh Jette

 • Hej, da jeg har et piskesmæld og stort set altid sover på siden og på ryggen, vil jeg gerne høre, hvad du kan anbefale. Har prøvet rigtig mange og købt mig “fattig” i hovedpuder, for at finde den rette. Jeg har dog bedst erfaring med dun-puder.
  Mvh Jette

 • Hej Jette, Tak for dit spørgsmål.

  Valg af hovedpude er meget individuelt og specielt ved nakkesmerter kan det variere meget, alt afhængig af, hvor smerterne opstår. Du skriver, at du primært sover på siden og på ryggen, hvilket betyder at du skal gå efter en lav eller mellem pude. Dunpuder fås enten som 3 kammer puder eller som 1 kammer puder og jeg vil anbefale dig, at prøve en 1 kammers pude, da den giver en god støtte, men uden at have den faste kerne i midten. Den er nem at forme, alt afhængig af om du ligger på siden eller ryggen. Puden hedder Klodshans – 1 kammers pude og fås i flere højder. Hvis du er almindelig af bygning og i skulderbredde vil jeg anbefale dig en mellem Klodshans pude – den kan bla. købes her.

  Mvh. Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *