Ringsted Dun dyner

Dyner fra Ringsted Dun

 

Ringsted Dun dyner er dundyner af den bedste kvalitet. De er alle produceret i Danmark med omtanke for både dyrevelfærd og arbejdsmiljø. Du finder i det store dyne sortiment både moskusdyner, gåsedunsdyner samt de meget eksklusive edderdunsdyner. Dynerne fås i forskellige varmegrader og i alle størrelser, så du finder altid den perfekte dyne til dig hos Ringsted Dun.

 

Sommerdyner

Vi anbefaler altid, at man udover sin helårsdyne også har en sommerdyne til de varmeste måneder af året. Temperaturen svinger meget i Danmark og det er derfor svært at finde én dyne, der passer til hele året. Ringsted Dun har 3 typer af sommerdyner – en med fyld af andedun, en med fyld af Moskusdun og en med 100% gåsedun. Bæreevnen er ikke helt så vigtig i en sommerdyne, som i en helårsdyne, da dynen ikke skal isolere på samme måde om sommeren. En sommerdyne i 140×200 cm har typisk en fyldvægt på 240 gram, hvilket er lidt mindre en halvdelen i forhold til en lun helårsdyne.

 

Sommerdyne fra Ringsted Dun

 

Dyner til børn – Babydyner og Juniordyner

Mens børnene er helt små, skal de have en babydyne. Men små børn vokser hurtigt, og derfor bliver babydynen hurtigt for lille. Så er det tid til at købe en juniordyne, for det er vigtigt, at dynen har den rette størrelse, så de ikke forstyrres i deres søvn. Juniordyner er både længere og bredere end babydyner. Ringsted Dun har 2 typer af Babydyner og Juniordyner – en med fyld af andedun og en med fyld af Moskusdun.

 

Sov godt med dyner fra Ringsted Dun
Sov godt med dyner fra Ringsted Dun

63 thoughts on “Ringsted Dun dyner”

 • Hej
  Jeg har tidligere købt en dyne hos jer.
  Mål 160 x 220
  Har ikke lagt mig fast på hvilken af dynerne som kunne være aktuelt
  Den jeg har nu er med hvide håndsorterede moskusdun – men det lyder også som om det kunne være aktuelt med gåsedun.
  Nu er spørgsmålet også priser – kan se I har nogle tilbud
  spændt på at høre fra jer
  Venlig hilsen
  Inge

 • Hej Inge, selvom vi har haft kontakten gennem http://www.TekstilLaden.dk vil jeg lige svare på denne henvendelse, til andres information.

  Inge, din gåsedunsdyne i special mål blev sendt til dig i går.!

  Det er muligt at bestille Ringsted Dun dyner i specialmål, men da betrækket skal speciel syes og dynen fyldes manuelt i produktionen bliver prisen en del højere. Men ligesom Inge kan det stadig være en god ide at få lavet dynen nøjagtig som man ønsker det, da man må forvente at man kan bruge den de næste 10 – 15 år.

  Mvh Torben – Dyne Ekspert

 • Hej Susanne, det kan vi nok desværre ikke klare!

  Der er sket rigtigt meget indenfor produktionen af dyner de sidste 30 år og kvaliteten af fyldet er blevet finere og dermed lettere! Hvis du skal have en tung dyne, skal du vælge en dyne med en lav bæreevne, som fx. bæreevne 8 eller bæreevne 9. I disse dyner er blandingen mellem fjer og dun grovere og der skal derfor mere fyld i dynen for at give den samme isolerings evne, som der er i dyner med højere bæreevne.

  Den dyne som jeg vil anbefale dig har bæreevne 8/9 og ca. 1.200 gram dun/småfjer, men desværre eksistere dynen ikke da, danske producenter bruger finere fyld i deres dyner! Måske kan du hos JYSK finde en udenlandsk dyne med de specifikationer som jeg har skrevet, men det er ikke en dyne som jeg kan anbefale (jeg anbefaler ikke udenlandske dyner).

  Jeg ved ikke helt hvorfor du ønsker en tung dyne, men hvis du vælger en tung dyne med bæreevne 11 eller derover, skal du være opmærksom på at denne dyne vi blive meget varm! Så hvis det er en ekstra varm dyne du ønsker, kan det være en god ide.

  Mvh Torben – DyneExperten

 • Ønsker at finde / købe en dyne som nuværende:
  Ringsted dun
  Gustav Helårslun
  Størrelse140 – 220
  770 gram
  90% hvide europæiske gåsedunsdyne/ små fjer Bæreevne 10/300-400 cm3/G (EN12130) Våret er duntæt, vand- smudsafvisende

 • Hej Jakob, Ringsted Dun har ikke en tilsvarende dyne bæreevne 10.

  Jeg vil anbefale at du køber en lidt bedre dyne fra Ringsted Dun “moskusdunsdyne, bæreevne 11”. Denne dyne er en bedre kvalitet end din eksisterende dyne, men kan fås til en meget favorabel pris her. http://www.kobdyner.dk/shop/luksus-moskusdunsdyne-3593p.html

  Ringsted Dun producere ikke gåsedunsdyner bæreevne 10, så jeg håber du kan bruge denne anbefaling.

  Mvh Torben – Ringsted-Dyner.dk

 • Hej
  Vi har 2 Ringsted dyner mærket Allegro. Dynen taber Efterhånden en del dun. På påsyet mærke loves der 15 års garanti. Hvad dækker denne garanti?
  Mvh Runa Larsen

 • Min og min kæreste fik i gave for 3 år siden den dejligtse dyne Ringsted Royal gåsedunsdyne 200×220
  Men nu er den blevet tyn og alle de dun ligger i kager i dynen det er vi meget kede af efter som vi er så glæde for den og vi er desværre flytte og har ikke kunne finde nogen bon på den er der over hovedt noget og gøre ved der er 10 år garanti men jeg har jo ikke nogen bon hilsen isabel

 • Hej Runa, hvis du har vedligeholdt dynen som anbefalet, så dækker garantien på de 15 år, at dynen holder til almindelig brug.

  Det vil sige at garantien dækker produktions relaterede fejl. Både de fejl som man straks kan se ved modtagelse huller eller fejl på bolstret og de fejl som kan opstå efter længere tids brug. Senere tilkomne fejl på dundyner kan være syninger der går i stykker, fyldet som mister sin isolerings evne hurtigere end forventet og fyld som vandre uhensigtsmæssigt meget rundt i dynen.

  Typiske fejl:
  Dunene forlader dynen, lidt af gangen, men mere end forventlig. Det er forventeligt at der forsvinder lidt dun fra dynen, men hvis man jævnligt kan samle en lille håndfuld i soveværelset, er det for meget og dynen er defekt.

  Dunene vandre fra de midterste kvadraterne, til den ene ende af dynen. Dette kan være en fejl i betrækket på dundyner, men også en fejl i vedligeholdelsen… det er derfor vigtigt at man jævnligt ryster sin dundyne fra alle sider.

  Syningen går i stykker, og dunene vælter ud.

  Runa dit problem med at dynen taber en del dun og dermed mister sin isolerings evne, kan godt være en fejl på dynen, men det er en vurderings sag, som du skal tage med forhandleren hvor du købte dynen. Hvis han vurdere at du har en sag kan dynen sendes til Ringsted Dun og de vil erstatte dynen hvis den har være ordentlig vedligehold efter deres anvisninger.

  Mvh Torben – Ringsted-Dyner.dk

 • Hej Isabel, jeg mener kun at der er JYSK Sengetøjslager som forhandler Ringsted Royal dynerne, så jeg vil anbefale dig at kontakte dem og høre om de ikke kan hjælpe dig.

  Hvis der står at der er 10 års garanti på dynen, så er det måske muligt for Ringsted Dun at tjekke hvornår dynen er produceret, og dermed burde en bon være overflødigt. Men der er JYSK som skal kontaktes og acceptere at dynen kan erstattes inden de kan sende reklamationen videre til Ringsted Dun.

  God fornøjelse.

  Mvh Torben – Ringsted-Dyner.dk

  Ps. Måske skal dynen blot vaskes og tørretumbles grundigt (med tennisbolde) og den bliver så god som ny!

 • Hej Morten, det er helt korrekt der er en anelse mere dun i “Favoritten” dobbeltdyne i forhold til “TV” dobbeltdynen fra Ringsted Dun.

  Udover forskellen i fyldvægten er der en forskel i betrækket, men ellers er de fuldstændig identiske.

  Her er en liste over de forskellige betræk kvaliteter hos Ringsted Dun.

  Bomuldscambric 40/40
  Bomuldscambric 60/60 – TV dynen
  Bomuldsbatist 80/80 – Favoritten
  Bomuldssatin 80/80
  Finbatist Egyptisk bomuld 110/110

  Min konklusion og anbefaling er at hvis du regner med at skulle bruge dynen de næste 10 – 15 år, så er de små forbedringer på “Favoritten” bestemt de ekstra penge værd.

  Mvh Torben, Ringsted-Dyner

 • Hej. Jeg har købt en hovedpude 3-lags høj i januar måned. Jeg synes ikke helt at den lever op til forventningerne, da den ligesom falder sammen og ligger lavt med hovedet. Jeg kan bedst sove med hovedet højt, da jeg ofte ligger på siden. Er der nohet jeg kan gøre eller noget I kan anbefale?

 • Hej A, jeg syntes det lyder til at du har valgt den rigtige hovedpude.!

  Når man ligger mest på siden og har et ønske om at ligge højt med hovedet, lyder en 3 lags hovedpude som det rigtige valg. En 3 lags hovedpude er kendetegnet ved at der er en grovere dunblanding i midten (typisk bæreevne 6 – 7) og en finere dunkvalitet i de ydre kamre, så man ligger blødt med hovedet.

  3 kamre puder kan dog ofte fås i 3 højder; lav, mellem og høj model, derfor kan det være at din model skal være højere?

  Vedligeholdelse.
  Hovedpuder skal modstå sved og en voldsom vægt fra hovedet hver nat, derfor vil en hovedpude blive slidt meget hurtigere end en dyne. Det er derfor meget vigtigt at man hver morgen “puffer” sin pude op, så dunene kan ånde og ikke ligger i fugtige klumper hele dagen… Er puden blevet flad, kan der være en god ide at vaske puden eller blot putte den i tørretumbleren sammen med en par tennisbolde, det vil med sikkerhed forbedre pudens egenskaber.

  En god hovedpude holder ca. 2 år, hvor imod levetiden på en god dyne ofte er 10 – 15 år.

  Jeg håber dette svar hjælper dig.

  Mvh Torben

 • Hej Torben

  Håber du kan hjælpe. Jeg har fundet tre dyner, som jeg tror er næsten identiske – bortset fra fyld-vægten, som er 660g, 690g og 770g.
  Her er jeg i tvivl om hvilken jeg skal vælge.
  https://www.soveland.dk/shop/dyner-ringsted-dun-2420p.html
  https://www.soveland.dk/shop/satin-moskusdynen-690g-4292p.html
  https://www.soveland.dk/shop/outlet-moskusdunsdyne-4373p.html

  Er der nogen betydelig forskel på disse og varmen i dem? Jeg ønsker en god helårsdyne.

  Vh Anja

 • Hej Anja, det er 3 rigtig gode dyner, du har fundet, så jeg er sikker på, at uanset hvilken af dynerne du vælger, så har du en fantastik dyne de næste mange år.

  Jeg skal dog prøve at give dig lidt mere info om dynerne.

  Dynen med en fyldvægt på 660 gram har et betræk/vår af bomuldsbatist 80/80. Det er et rigtig godt og slidstærkt betræk. Tallet 80/80 fortæller hvor mange tråde stoffet er vævet med – her svarer det til, at der er brugt 80 tråde den ene ved og 80 tråde den anden vej for hver cm.

  Dynen med en fyldvægt på 690 gram er en helt ny dyne i sortimentet fra Ringsted Dun. Den har udover lidt mere fyld et betræk/vår af bomuldssatin 80/80, hvilket er noget af det fineste betræk, der findes.

  Dynen med en fyldvægt på 770 gram er en outlet dyne. Dvs en udgået model eller en dyne fra et restparti. Dynen har også et betræk af bomuldssatin.

  Så den primære forskel på disse 3 dyner er vægtfylden og det betræk, der er på dynen. Alle dynerne har samme bæreevne på 11.

  Jeg er sikker på, at alle 3 dyner kan holde dig varm hele vinteren.

  Mvh Jette

 • Har I ikke nogen tungere dyner? Som man havde dem i gamle dage? Prøvede for noget tid siden et par nætter med en, under et ophold, og har aldrig sovet så tungt og godt. Kan også se når jeg søger på det, så kommer der mange artikler op omkring at det skulle være godt for søvnen.

 • Hej Lars

  Det kan vi desværre nok ikke klare. Man producerer ikke længere dundyner på samme måde og med samme type af dun, som tidligere. De gode gammeldags dyner med Andedun, var generelt noget tungere, men i dag er det primært de noget finere dun som Moskusdun og Gåsedun, man bruger i dyner. Disse dun giver en lettere og mere luftig dyne, der isolerer bedre samtidig med at kroppen også kan komme af med varmen om natten.

  Mvh Jette

 • Hej Torben , Vi er nogle stykker som søger tunge dyner, det er vi vokset op med og de er fantastisk at sove med, følelsen af at den pakker sig omkring en er suveræn 😉😉mvh Anne hansen

 • Hej Anne

  Så skal du på jagt efter dyner med Andedun og dem er der ikke så mange, der producerer mere. I dag bruger man primært Moskusdun eller Gåsedun i dynerne. Det er meget bedre og finere dun, der isolerer godt og gør det nemt for kroppen at komme af med varmen om natten. Uanset typen af dyne skal du være opmærksom på, at det er dansk producerede dyner, da du ellers ikke kan være sikkert på, at det f.eks. er nye dun, der er brugt i dynen.

  Mvh. Jette

 • I var i Vejle for nogle år siden, hvor i lavede puder efter specialmål – tror det var 40*45, som passer til den del af nakken, som skal have støtte. 60*63 er jo stofmisbrug, som jeg slet ikke har brug for.
  Jeg kunne tænke mig en pude i 40*45 med ca. 450-500 g. i. Kan det lade sig gøre?

 • Hej Steen, tak for din henvendelse.

  Den dyne du sover med nu er en lun helårsdyne og hvis den er for varm, vil jeg anbefale en Sval helårsdyne. Svinedrengen fåes også i en sval udgave, hvor der er 450 gram fyld i. Den er ikke så varm som den du nu sover med, men varmere end en sommerdyne. Den sælges til en god pris her http://www.soveland.dk/svinedrengen_sval

  Mvh Jette

 • Hej Flemming, tak for din henvendelse.

  Puder efter specialmål er ikke umiddelbart noget der gøres så meget i, da det gør puderne alt for dyre. Prøv at kigge hos en af forhandlerne – her har de nogle puder i 50×60, som måske kunne have din interesse. Puderne fåes i 3 højder.

  http://www.soveland.dk/hovedpuder

  Mvh Jette

 • Kære Torben/Jette
  hvad synes du om denne dyne?
  http://shop/moskusdundyne-helaars-2656p.html
  Da jeg købte den for et par uger siden var den på tilbud til 799,-
  Jeg skal købe 2 dyner mere og vil gerne høre om du er faldet over en anden dyne som er bedre? Gerne en fra Ringsted dun.
  Evt. en gåseduns dyne som ikke er 135 men 140 i bredden.
  Jeg køber dem ikke til en helårs bolig så jeg prøver at finde en der koster max. 1000

 • Hej Katrín, tak for din henvendelse.

  Jeg vil helst ikke gå ind i en dybere vurdering af denne dyne, da jeg ikke kan se, hvor dynen kommer fra (producenten), ligesom mine alarmklokker ringer, når der står at en Moskusdyne har en bæreevne på over 12. Moskusdun kan højest have en bæreevne på 11. Det er kun Gåsedun, der har en bæreevne på 12 og skal vi over 12 er det Edderdun. Ringsted Dun laver dog en enkelt dyne med Gåsedun “Snedronningen”, med en bæreevne på 13, da der her er tale om en helt speciel sortering af gåsedun.

  Jeg vil helt klart anbefale dig, at købe dansk producerede dun dyner fra Ringsted Dun, da du her er sikker på at få præcis det, der er oplyst om dynen. Du nævner selv Gåsedun, men det kan man desværre ikke få i den ønskede prisklasse. Ringsted Dun laver dog nogle fantastiske Moskusdun dyner i den ønskede prisklasse. Derudover er alle enkelt dyner fra Ringsted Dun 140 cm i bredden og passer således til standard sengetøj. Se nedenstående link til et par rigtig gode Ringsted Moskusdyner.

  http://www.soveland.dk/moskusdyne
  http://www.soveland.dk/luksusmoskusdyne

  Mvh. Jette

 • jeg ville forkæle mig selv med en lækker dun-dyne, og har efter anbefaling købt en dobbelt dyne Svinedrengen “sval helårsdyne” – 200×220 cm
  men den er ALT for varm, kan slet ikke forstå, den hedder SVAL… nu jeg har taget den i brug, kan jeg heller ikke returnere den til TekstilLaden.dk hvorigennem den er købt.
  hvad gør jeg nu ?????

 • Hej Annette, tak for din henvendelse.

  Svinedrengen Sval hører med sine 700 gram fyldvægt for en 200×220 dobbeltdyne ind under kategorien “svale helårsdyner”, hvor de lune typisk har omkring 1000 gram fyldvægt og de varme omkring 1300 gram. Skal man have en køligere dyne skal man helt ned i en sommerdyne, der i størrelsen 200×220 cm typisk har en fyldvægt omkring de 400 gram.

  Jeg vil foreslå dig at tage direkte kontakt til hovedkontoret for Ringsted Dun på tlf. 76 84 03 00.

  Mvh Jette

 • Er interesseret i at vide om KlodsHans-dyne (varenummer 1674) som pt er udsolgt, kommer på lager igen og i bekræftende fald hvornår? På forhånd tak for hjælpen.
  Venlig hilsen

 • Hej Anni, tak for din henvendelse.

  Den Klodshans dyne, du nævner er desværre helt udsolgt og bliver ikke produceret længere. Der er sidenhen kommet en ny model Klodshans – også i en sval udgave – du finder den her http://www.tekstilladen.dk/Klodshans

  Mvh. Jette

 • Hejsa. Min kone og jeg fik Ringsted dyner i julegave i 2012. Vi er som sådan glade for dynerne, men har det problem, at dunene ikke længere er i de sidste kamre i begge ender. Det hele klumper sig sammen på midten.
  Vi ryster og lufter vores dyner rglmæssigt og sikre, at de altid er godt ventileret inden vi redder seng om morgenen.
  Dynerne er købt i Salling i Aalborg. Dynerne er fyldt med 90 % moskusdun. Jeg sender gerne billede af bon samt mærker fra dynerne.

 • Hej Lars, tak for din henvendelse.

  Dynerne fra Rigsted Dun er altid syet således, at dunene har mulighed for at vandre. Dvs, at der er en lille åbning mellem kamrene og man kan således selv flytte dunene tilbage igen. Prøv at ligge dynerne fladt på gulvet og lige så stille puffe til dunene i felterne omkring de tomme felter. Det kræver lidt tid og tålmodighed. Hvis det ikke afhjælper problemet vil jeg anbefale jer, at tage kontakt til Salling eller ringe til Kundeservice hos Ringsted Dun på 76840300.

  Mvh Jette

 • Jeg købte for et år siden en Royal 3-kammer pude i Jysk. Jeg vasket den ved 60 c og tørret den godt i tumbler, som der står på anvisninger, at man skal. Men nu lugter den virkelig dårligt, har fået skjolder og er lige til at smide ud. Er der noget jeg kan gøre? Jeg har desværre ikke gemt kvitteringen.
  Håber I vil hjælpe.
  Mvh Marie

 • Hej Marie, tak for din henvendelse.

  Det er vigtigt at vaske dunprodukter med et vaskemiddel uden enzymer, for at dunene bibeholder deres naturlige egenskaber. Når man har vasket sin pude eller dyne er det meget vigtigt, at man tørrer den helt i en tørretumbler inden man tager den i brug – gerne sammen med tennisbolde, da de sørger for hele tiden at fordele dunene. Det tager nogle timer inden en pude er helt tør.

  Jeg vil anbefale dig at vaske puden igen og så tørre den helt i en tørretumbler – indtil lugten af våde dun er væk.

  Mvh. Jette

 • Hej Torben (Har også skrevet til dig på en anden blog – ved ikke hvilken du mest bruger),

  Jeg har set på tre forskellige dyner fra Ringsted Dun. Jeg er dog ret meget i tvivl om, hvorvidt jeg skal vælge en sval eller lun model. Jeg bor i en gammel lejlighed med elvarme, så dynen må gerne være “lun”, men uden at jeg får det for varmt selvfølgelig. Og snart kommer der en baby også ;.) Hvordan anbefaler du at vælge mellem sval og lun? Og er der en af de tre, du særligt vil anbefale?

  De tre dyner er hhv:
  “Luksus moskusdyne” (600 g): https://www.kobdyner.dk/shop/luksus-moskusdyne-ringsted-2120p.html
  “Svinedrengen” (650 g): https://www.kobdyner.dk/shop/dyner-svinedrengen-lun-3564p.html
  “Klodshans” (650 g): https://www.kobdyner.dk/shop/klodshans-lun-dyne-3548p.html

  På forhånd mange tak for svar!
  Mvh. Nille

 • Hej Nille, tak for dit spørgsmål.

  Jeg har også svaret dig på den anden blog, men gentager det gerne her, da andre så også kan få glæde af det.

  Ud fra din beskrivelse vil jeg helt klart anbefale dig en lun helårsdyne med moskusdun, bæreevne 11. De 3 dyner, du selv har fundet er alle dansk produceret og fra Ringsted Dun. Dynerne har derfor de vigtigste certificeringer og indeholder det, der står på mærkaterne.

  Forskelen på de 3 dyner er primært betrækket, hvor bomuldscambric er det billigste, herefter kommer bomuldsbatist og det fineste er bomuldssatin. Af de 3 dyner får du mest for pengene ved at vælge Luksus moskus dynen med 600 gram fyldvægt og et fint bomuldsbatist betræk. https://www.kobdyner.dk/shop/luksus-moskusdyne-ringsted-2120p.html

  God fornøjelse med din nye dyne.

  Mvh. Jette

 • Jeg har en skøn dyne i 100% moskusdun fra Ringsted Dun. Den er ca. 13 år gammel og trænger til udskiftning, og jeg vil gerne have én magen til – bortset fra at den skal være større! Den jeg har er 200 x 220 med en fyldvægt på 1110 g. Dessin nr. 2282.22.
  Jeg ønsker mig én på 220 x240, men kan ikke finde ud af hvilken model jeg skal vælge, da de ser ud til enten at være tyndere eller meget tykkere… Hjælp!

 • Hej Freia, tak for din henvendelse.

  Dynen du har i dag svarer til en lun helårsdyne med Moskusdun, bæreevne 11 – i størrelsen 200×220 cm. Når du gerne vil have en større dyne stiger fyldvægten også tilsvarende. Der er 3 dyner, som jeg umiddelbart vil mene svarer til den, du i dag har. Forskellen på de 3 dyner er primært betrækket/våret på dynen. Du skriver ikke umiddelbart hvilket betræk din dyne har, så du får lige alle 3 bud.

  http://www.soveland.dk/Jubilæumsdyne – har betræk af bomuldscambric
  http://www.soveland.dk/Favoritten – har et finere betræk af bomuldsbatist
  http://www.soveland.dk/Svinedrengen – har det fineste betræk af bomuldssatin

  Mvh. Jette

 • Hej.
  Jeg har en dyne med et par år på bagen.
  Jeg kunne godt tænke mig en tilsvarende til mit sommerhus.
  Det er en Ringsted Dun 240×220 mærket Mimer ean nr. 5703329222300
  Fyldvægt: 215 g/m2 – 1050 g.
  100% bomuldscambric
  Hvilken af jeres dyner vil svarer til den?

  På forhånd tak.

 • Tak for hurtigt svar, Jette! Er en 220×240 dyne med en fyldvægt på 1200 g virkelig tilsvarende min nuværende 200×220 på 1110 g?
  På har jeg fundet følgende oversigt der viser at en 220×240 dyne på 1200 g svarer til en 200×220 på kun 1030 g.
  140x200cm : 650 gram
  140x220cm : 715 gram
  200x200cm : 920 gram
  200x220cm : 1030 gram
  240x220cm : 1200 gram
  Og ifølge min egen udregning burde en tilsvarende 220×240 have en fyldvægt på 1320 g:
  1110 : (200×220) = 0,025 g
  0,025 x (220×2240) = 1320 g

  Mht. betrækket, så fremgår det ikke af label hvilken kvalitet det er, men det er i hvert fald ikke en satinvævning. Og så står der der at der er 15 års garanti, men kvitteringen er selvfølgelig væk og forhandleren eksisterer ikke længere…

 • Hej igen Freia,

  Jeg tror ikke du vil kunne mærke den store forskel i forhold til vægten på en dyne 200×220 med 1110 gram og en dyne på 240×220 cm på 1200 gram. Vægten afhænger jo også af hvilken dunblanding, der er i din nuværende dyne og dermed også hvilken bæreevne den har. Jo højere bæreevne dunene har, jo mindre fyldvægt behøver man for at opnå samme isolering.

  Mvh. Jette

 • Hej Thomas, tak for dit spørgsmål.

  Jubilæumsdynen fra Ringsted Dun med en fyldvægt på 1140 gram, fyld af Moskusdun, bæreevne 11 og med et betræk af bomuldscambric er nok den dyne, der kommer tættest på. Du kan bl.a. købe den her http://www.soveland.dk/jubilæumsdyne

  Mvh. Jette

 • Jeg har købt en dyne, som dem i sælger til hotel Admiral, fordi jeg
  Var vild med den, den er vel Ca 5 år gammel men nogle af kvadrater er er der ikke dun i mere, og man kan se lyset lige igennem den.

 • Hej

  Jeg skal have ny dyne. Vores hus er bygget i 2014, så det er rigtig svært for os at få et rigtig koldt soveværelse. Temperaturen ligger mellem 21-22 grader. Derfor er jeg på kig efter en sval dyne. Efter at have gennemset jeres udvalg, står valget mellem 140 x 200 Hyrdinden(sval) og 140 x 200 Snedronning(sval). Er der en af dynerne I kan anbefale til et forholdvist varmt soveværelse?

  Mvh

  Esben Lauesen

 • Hej Lene, tak for din henvendelse.

  Dundyner er altid syet således, at dunene har mulighed for at vandre mellem kassetterne. Dvs. at der i hjørnet af hver kassette er et lille hul. Du kan selv puffe dunene tilbage i kassetterne ved at lægge dynen fladt ned og så ligeså stille puffe på siderne af de kassetter, der er for mange dun i. Mener du derimod at dynen har mistet dun, altså at de er kommet ud gennem våret skal du tage kontakt direkte til Ringsted Dun på tlf. 76840300.

  Mvh. Jette

 • Hej Esben, tak for dit spørgsmål.

  Af de to dyner vil jeg anbefale Snedronningen i sval udgave. Du får her en dyne med meget finere dun og dermed også højere bæreevne. Jo højere bæreevne, jo bedre isolerer dunene og jo nemmere kan kroppen også ånde og komme af med evt. overskydende varme. Dunene i Snedronningen er en helt speciel sortering Ringsted Dun laver når de sortere dunene og derfor har dynen en bæreevne på 13.

  Du finder bl.a. Snedronningen i sval udgave her http://www.soveland.dk/snedronningen

  Mvh. Jette

 • Hej:-)
  Lan det passe at hverken jubilæums sommerdynen, sommerdrøm lux og Klods Hans sval ikke er nomite og downafresh mærket?
  Vi har en meget varm dreng som altid har sovet med lette sommerdyner i forskellige varianter fra Ringsted, men nu er han blevet så lang, at der skal en voksendyne til. Hvilken tænker I vil være god til ham?

 • Hej Majbrit, tak for din henvendelse

  Jo de er alle NoMite og DownAfresh certificeret, hvilket alle dyner fra Ringsted Dun er. Hvis han er meget varm og kun normalt sover med en sommerdyne vil jeg anbefale, at I stadig vælger en sommerdyne til ham. Det er dog ofte at børn sover med en sval helårsdyne, fremfor en lun, da de ofte sover i lune værelser og med nattøj på. En voksen sommerdyne har en fyldvægt på 240 gram mens den svale Klodshans har en fyldvægt på 450 gram. En voksen lun helårsdyne har typisk en fyldvægt på 600 gram.

  Se evt. mere her hos http://www.Soveland.dk, hvor de har et stort udvalg af dyner fra Ringsted Dun.

  Mvh. Jette

 • Hej Torben
  Min mand og jeg har købt en Ringsted dyne for et års tid siden og vi synes desværre den er alt for varm og for lille, kan du hjælpe mig med hvilken model der ville være bedre.. jeg kan utrolig godt li at den er så let og lækker. Min mand er medet varm og jeg kan godt li at en dyne kan holde en varm så tror ikke vi er ude i en decideret tynd sommer dyne, men dine input vil være en stor hjælp.
  Den nuværende dyne er fra Ringsted dun:)
  str.200×220 … vil gerne have en der er 240×240 eller 250×250(men så er vi måske ude i noget special mål?)
  fyld: 90%m.dun,10% småfjer, klasse 1
  fyldvægt 950g
  bæreevne 11
  varenr: f6038-821014-89950rd

  Håber virkelig du kan hjælpe:) Maria

 • Hej Maria, tak for din henvendelse.

  Jeg vil anbefale jer en sval helårsdyne. Den befinder lige imellem en sommerdyne og en lun helårsdyne, som er den dyne i sover med nu. Man kan godt få syet dyner i specialmål hos Ringsted Dun, men det er en forøgelse af prisen på min. det dobbelte. Jeg vil derfor anbefale jer en King Size dyne 240×220 cm i en sval udgave.

  Det kan enten være Klodshans Sval, der er med Moskusdun og med et bomuldscambric betræk – se mere her

  eller en Svinedrengen sval med Moskusdun og et fint bomuldssatin betræk – se mere her

  Mvh. Jette

 • Hej Jette! Nu har jeg endelig fået købt en ny dyne, og den er skøn! Men hvordan skiller jeg mig af med den gamle på den mest miljøvenlige måde (der er huller i våret, så den kan ikke leve videre som dyne)?

 • Hej Freia,

  Der er ikke nogen specielle krav til dundyner, så jeg vil køre den på den lokale genbrugsstation og høre der, hvilken container den skal i.

  Dejligt at du er glad for den nye dyne.

  Mvh. Jette

 • Hej Torben.
  Fantastisk med vejledning!
  Jeg er på udkig efter en dobbeltdyne (gerne 200x200cm, men 200×220 går også), sover i koldt rum, så når lægger mig har jeg det ofte koldt, men vågner så senere og har det ret varmt og sveder næsten, har sovet med en bæreevne 10, vægt 1220g. Jeg har kig på bl.a. Klodshans i lun, bl.a. fordi det med kuldebroer lyder som en god varmereguleringsevne?

  Og så denne muskusdyne, som jeg går ud fra er den der kaldes Favoritten?
  https://www.tekstilladen.dk/shop/luksus-moskusdyne-ringsted-1760p.html?gclid=Cj0KCQjwsMDeBRDMARIsAKrOP7EO6XGVxuGaQpnkByimQFhG3giZft1R6rZCxg0_gJw5iNsoYNcnn5oaAmesEALw_wcB

  Hvilken en vil du anbefale mig? Eller skal jeg hellere gå efter Svinedrengen i sval grundet den højere bæreevne og derfor varmeregulering, der er jeg bare lidt nervøs for at jeg vil fryse for meget i starten af natten.
  Med venlig hilsen
  Emilie.

 • Vi har 21-5 konceptet, og jeg er vild med jeres dyner.
  Den hedder Downafresh/ nomite.
  Er den også velegnet i det danske klima?
  Og hvor kan jeg købe den?

 • Hej Bodil, tak for din henvendelse.

  Alle dyner fra Ringsted Dun er certificeret med Downafresh, Nomite og Oeko-tex, hvilket er din sikkerhed for at der kun er brugt nye dun, at våret er så tætvævet at husstøvmider ikke kan trænge ind i dynen samt at der ikke er brugt nogen form for kemikalier.

  Ringsted Dun har et stort udvalg af kvalitetsdyner, der passer perfekt til det danske klima. Du finder bl.a. hele ringsted Dun sortimentet her

  Mvh. Jette

 • Hej
  Jeg har haft en King size dyne fra jer Ringsted dun (købt i Illums bolighus tror jeg) det målte enten 240 x 240 cm el (250 x 250 cm) sælger i stadigvæk i den/de størrelser?
  Mvh Maria

 • Hej Maria,

  Det er ikke et standard mål, men du kan godt bestille en dyne med specialmål. Dog vil prisen bliver ca. det dobbelte af en king size dyne, der måler 240×220. Prøv at kigge på mærkatet på dynen, for måske den blot måler som en alm. king size dyne på 240×220. Hvis du har en dyne i special størrelse skal sengetøjet også syes i specialmål. Du kan se udvalget af king size dyner her dyne 240×220

  Mvh Jette

 • Hej

  Jeg søger hovedpuder til 3 drenge, der ind i mellem godt kan være lidt varme om hovedet…..teenager 🙂
  Hvad vil jeres anbefaling være til dem?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *